Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nascholing: Regressietherapie bij kankerpatiënten

maart 10 / 10:00 - 18:00

Kanker is een complexe en grillige ziekte met veel verschillende facetten. Waar moet iemand mee ‘dealen’ die kanker heeft of heeft gehad? Wat kunnen de oorzaken en gevolgen zijn als je werkt met dit soort cliënten? In welk fase zit de cliënt? Zit de cliënt nog midden in de ziekenhuisbehandelingen? Is de cliënt in de eindfase van het leven? Of is de cliënt inmiddels een ex-kankerpatiënt? Alleen deze drie ruwe geschetste fases bepalen al voor een gedeelte hoe je de sessie in kan gaan en hebben ook vaak hun eigen thematiek en manier van werken.
Deze nascholing legt uit hoe je kanker en ex-kankerpatiënten kan ondersteunen en hoe je regressie- en reïncarnatietherapie daarbij kan gebruiken om bij te dragen aan genezing of de fase waar de cliënt in zit.
Zaken waar we verder op in gaan:
Hoe werk je de psychosomatische stukken door en waar let je dan op?
Hoe zet je regressietherapie in ter voorbereiding op de dood of om het huidige leven ‘mooi’ af te hechten.
Hoe schoon je trauma’s in het lichaam op die zijn ontstaan door de ziekte of tijdens behandelingen?
Hoe herstel het vertrouwen in het lichaam verloren, hoe kan je dat weer herstellen?
De cliënt heeft moeite het leven weer op te pakken of op te bouwen, hoe kan je daarbij een stuk ondersteuning geven.
Na deze dag heb je meer inzicht in het werken met kanker- of ex-kankerpatiënten en welke technieken je kan inzetten. Deze nascholing is ook toegankelijk voor tweedejaars studenten.

Over Sophia
In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van kanker- en ex-kankerpatiënten. De reden hiervoor ligt ook bij het stuk dat ik zelf 2x kanker heb gehad. Binnen mijn praktijk heb ik een aantal programma’s en technieken ontwikkeld die ik gebruik bij het begeleiden en ondersteunen van kanker en ex-kankerpatiënten en burn-out ‘s.

Gegevens

Datum:
maart 10
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Amersfoort

Organisator

Sophia van Sorgen