Energieker & Vitaler

Energieker & Vitaler

  • Ontdek waar je energie blokkeert en tot stress leidt
  • Stop energie verlies en verspilling
  • Leer je sneller herstellen van slechte stemmingen, ergernissen, teleurstellingen, vermoeidheid en stress.

Energiek & Vitaal

Deze module helpt je uit te vinden wat je energie geeft en in hoeverre je dat ook laat gebeuren. Je gaat na wanneer je energie blokkeert en tot stress aanleiding geeft, Ook ga je na hoe je je energie doorgaans verliest en hoe je het soms verspilt. We hebben het over mentale, emotionele en lichamelijke energie.

We kunnen niet altijd en overal ons uitstekend voelen, maar we kunnen wel leren hoe we ons sneller herstellen en energieker en vitaler door het leven gaan. Daar richt dit online programma zich op. Aansluitend kun je meedoen met het programma Persoonlijk Meesterschap.

Oorzaken & Problemen

We zijn niet altijd op ons best. Dat is tot daaraan toe, maar we kunnen ons soms maar langzaam herstellen van slechte stemmingen, ergernissen, teleurstellingen, vermoeidheid en in het algemeen stress. Sommigen kunnen daar zelfs langdurig in blijven zitten, denk aan burnout en depressie. 

Wat kunnen oorzaken zijn van energieverlies? Dingen doen tegen ons zin. Met mensen omgaan die veel van ons vragen. Niet doen wat we eigenlijk willen doen. Te veel van onszelf vragen. Gebeurtenissen die ons raken. Er zijn eigenlijk tal van interne en externe factoren die invloed kunnen hebben op ons energieniveau.

Inhoud van de cursus

Als je energieker en vitaler wilt worden, begint het ermee dat je je bewust wordt waar je energie aan verliest.

Je leert hoe je minder snel in je valkuilen stappen, hoe je energieverlies (eerder) kunt stoppen en er sneller van herstellen.

Ook leer je je wapenen tegen dingen en mensen die we niet makkelijk kunnen veranderen.

We doen dit met behulp van oefeningen, gesprekken en visualisaties. We werken met kleine groepen, waardoor iedereen persoonlijke aandacht krijgt.

Ook krijg je een digitale syllabus en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan.

Data en thema's

  • 16 Juni: Onze energiehuishouding; energiebronnen
  • 18 Juni: Geblokkeerde energie en stress verminderen
  • 23 Juni: Energieverliezen verminderen
  • 25 Juni: Praktische adviezen

Beoogde resultaten

Wat kun je bereiken met deze training? Meer inzicht in je patronen die energie geven en energie kosten, zorgt voor beter energiemanagement. Als je dit goed toepast zul je vaker met goede moed aan de dag beginnen, meer dingen gedaan krijgen en met een voldaan gevoel de dag eindigen. Over het algemeen zul je je vitaler en energieker voelen, waardoor je meer uit je leven kunt halen.

Ontstaan van de training

Energieker en Vitaler worden en Persoonlijk Meesterschap zijn beide verkorte versies van programma’s die Hans ten dam sinds de negentiger jaren voor managers en management coaches in binnen- en buitenland heeft gegeven. Sindsdien zijn beide programma’s verder ontwikkeld. De modules zijn nu aangepast om ook online ondersteuning te kunnen bieden.

Wil je meedoen met de training?

Over de docent

Hans ten Dam

Hans ten Dam heeft bijna veertig jaar ervaring in management consulting en management development.

Daarnaast heeft hij bijna dertig jaar ervaring met het oplossen van persoonlijke problemen van mensen op een intensievere en doeltreffender manier dan gebruikelijk, met name door regressietherapie.

Hans geeft al decennialang trainingen in binnen- en buitenland. Hij is directeur van Tasso Instituut. Hij is Certified Management Consultant en Certified Regression Therapist.

De combinatie van het aardse en zakelijke en het persoonlijke en spirituele die Hans biedt, is weinig geëvenaard. Dit maakt de trainingen zowel praktisch als diepgaand, eenvoudig en grensverleggend.

Meedoen met de training?

Meld je dan snel aan!

Loading...

Processing Order...

Please wait while we process your payment...

Please wait while we redirect you...