Claes-Berend van der Kolk

Organisator

Claes-Berend van der Kolk
Tasso instituut

Locatie

Tasso instituut
Muurhuizen 104, 3811 EL Amersfoort

Datum

sep 19 2020
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Kosten

€127.50

Integratie van opstellingen en regressietherapie

Familieopstellingen en regressietherapie zitten en beetje in dezelfde hoek. De cliënt doet onder heldere begeleiding inzichten op over de oorsprong achter knelpunten of belemmeringen die spelen en samen zetten ze stappen zodat de cliënt zich ervan kan losmaken.

Er is bij regressietherapeuten veel belangstelling voor familieopstellingen, maar de benadering kent grote verschillen en valkuilen. De belangrijkste vaardigheid bij het begeleiden van opstellingen is waarnemen. Systemisch en energetisch. Oplossingen dienen zich aan als de opsteller dat ruimte voor maakt en verder niet in de weg zit. Dat vergt oplettende terughouding.

Op deze praktische dag maak je kennis met de overeenkomsten en verschillen tussen opstellingen en regressietherapie, leer je hoe de benaderingen elkaar kunnen versterken en samengaan in één therapie.

Claes-Berend van der Kolk is in 2019 afgestudeerd bij Tasso Instituut. Hij begeleidt sinds 2000 familie- en organisatieopstellingen. Tevens docent, opleider, trainer en coach met de onderwerpen ondernemen en leiderschap, systemisch adviseren en opstellingen begeleiden.

Zijn nascholing is geschikt voor alle niveaus.