Nascholingen

14-15 mei 2022: Schaduwwerk voor gevorderden – Hans ten Dam
Angst kan gekmakend zijn. We spreken van verschrikking. Woede kan gekmakend zijn. Dat noemen we razernij. Angst en walging gaan samen in gruwel. Als angst en walging en woede samenkomen met gekte, verduistert dat onze ziel – en onze geest.
De meest gruwelijke ervaringen die we tegenkomen, zijn meestal traumatische, gekmakende sterfervaringen. Soms gaat dat samen met afschuwelijke rituelen. Soms gaat het samen met verkrachting, verminking en foltering. Die duistere, gruwelijke cocktail kan heet of koud zijn, verzengend en verblindend of als een zwart gat. Het kan droog of vochtig zijn, d.w.z. lust bevatten.
De diepste ervaringen tasten onze geest aan, onze ziel, en ons lichaam. We ervaren die als gruwelijk slachtofferschap. Of als gruwelijk daderschap. Als we deze ervaringen personifiëren, komen we demonische energieën of gestalten tegen. Mijn algemene regel is: als een negatieve ervaring gekmakend is, is er iets demonisch in het spel. Voor positieve ervaringen geldt hetzelfde. Als succes, macht of genot gekte in zich hebben, vinden we ook iets demonisch.

Hoe krijgen we onze cliënten door dat soort ervaringen heen als ze er in terecht komen? Natuurlijk is dat niet alleen een kwestie van techniek. Het is ook een kwestie van wat je zelf aankan, waar je zelf doorheen gegaan bent. Een nascholing op dit terrein houdt dus altijd ook een confrontatie in met je eigen duistere verleden, als dader of slachtoffer. Gewoonlijk allebei. In de praktijk kom je dit vooral tegen bij mensen die meegedaan hebben aan uit de hand gelopen spiritistische experimenten of amateuristische pogingen tot magie. Of die ongewild het slachtoffer zijn geworden van – soms professionele – boosaardigheid. Wat je hier vooral nodig hebt, is nuchterheid en gezond verstand. Zonder dat raak je hier de weg kwijt.  De nascholing duurt twee opeenvolgende dagen. Een nachtje slapen hoort erbij. Vanzelfsprekend is dit alleen voor afgestudeerden. We hebben een kort persoonlijk overleg voordat je inschrijving definitief wordt.


Open lessen te volgen voor afgestudeerden van Tasso en leden van de NVRT

21 januari 2022: Lichtwerk; positieve en krachtige ervaringen – Marion Boon
Het belichten van intense en krachtige ervaringen die je persoonlijkheid goed laten uitkomen. Je kunt mogelijkheden zien en benutten. Positiviteit als tegenpool van de vele ervaringen waar negatieve zaken ons tot ontwikkeling dwongen

4 maart 2022: Werken met en voor kinderen – Elke Wichers
Hetgeen de ouder bij zichzelf opruimt aan oude pijn hoeft hij niet meer door te geven aan zijn kinderen. Met behulp van o.a. Ouder-Kind-Opstelling maak je helder en invoelbaar wat het kind specifiek nodig heeft van de ouder.

25 maart 2022: Opstellingen en regressietherapie – Claes-Berend van der Kolk
Systemische benadering kent twee hoofdelementen. Systemische basiswetten en Representatieve waarneming . Voorbereiding: lees een boek over familieopstellingen of systemisch werk, zoek op internet. Schrijf een korte samenvatting van de hoofdinzichten en een paar vragen n.a.v. je onderzoek. “de Fontein”van Els van Steijn, Mijn leven Mijn werk van Bert Hellingen en zijn boek: De Wijsheid is Voortdurend Onderweg.
15 april 2022: Succes in de praktijk – Rob van Aert

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen