Nieuws

Regressietherapie in Portugal

Regressietherapie Portugal

 

 

 

 

Hans ten Dam in Portugal

Hans ten Dam heeft onlangs opnieuw Portugal bezocht om een ​​weekend les te geven bij Almasoma in Lissabon. Het volgende interview is met Ilja van de Griend, docent aan Almasoma, transpersoonlijk Instituut.

Wat is Almasoma?

Almasoma is de gezamenlijke creatie van Mário Resende (Portugees) en Ilja van de Griend (Nederlands) die onafhankelijk van elkaar in 1998 het veld van regressietherapie begonnen te verkennen. Ze kenden beiden Hans ten Dam en ontmoetten elkaar indirect in 2004 (bedankt Hans!) en startten hun eerste training samen in 2005, waarbij Hans ten Dam een ​​grote bijdrage leverde. Nu, ongeveer 12 jaar later, geeft AlmaSoma een 2-jarige opleiding in regressietherapie die is geaccrediteerd door EARTh, en de mogelijkheid om een ​​4-jarige opleiding te volgen die deze 2-jarige regressietraining omvat, om een ​​transpersoonlijke psychotherapeut te worden die is geaccrediteerd door FEPPSI, de Portugese federatie van Psychotherapeuten, waarvan Almasoma een van de oprichters is.

Hoe begon PLT in Portugal?

De eerste betrouwbare training begon in 1993 met een Braziliaanse lerares, Maria Julia Peres, een spiritist en arts die regressietherapie leerde van Morris Netherton, haar eigen instituut en methode grondvestte in São Paulo, Brazilië. Ze kwam op uitnodiging van een psychiater, Mário Simões, professor aan de faculteit Geneeskunde van Lissabon en toendertijd de voorzitter van de Portugese transpersoonlijke vereniging Alubrat.

Lees meer

Regressietherapie in Suriname

Studenten en opleiders van PLT6

Hans ten Dam in Suriname

Hans ten Dam was onlangs in Suriname op uitnodiging van Ronald van der Maesen, een SRN-therapeut die vooral bekend is geworden door zijn dissertatie over de effectiviteit van reïncarnatietherapie. Het onderstaande vraaggesprekje is met Cecilia Manichand, voorzitter van de Stichting Palither aldaar.

Wat is Palither?

Stichting Palither staat voor “Past-life- therapie”(PaLiTher) en is gevestigd in
Paramaribo. De stichting heeft als doel het geven van bekendheid aan en het
bevorderen van PLT in Suriname en het verzorgen van opleidingen, lezingen en
workshops op het gebied van deze vorm van spirituele psychotherapie.

Lees “Regressietherapie in Suriname” verder

Post graduate

post-graduate Tasso Institute

Vijf dagen internationale nascholing, de post-graduate van 3-7 november 2017 is weer voltooid. Het was uitermate leerzaam en erg leuk elkaar weer te ontmoeten!

Het onderwerp van deze vijfdaagse nascholing was Krachtenvelden; Analyse en interventies; een nieuwe energetische benadering in regressietherapie die je therapeutische vaardigheden een boost geven.

Lees “Post graduate” verder