Regressietherapie in Portugal

Regressietherapie Portugal

 

 

 

 

Hans ten Dam in Portugal

Hans ten Dam heeft onlangs opnieuw Portugal bezocht om een ​​weekend les te geven bij Almasoma in Lissabon. Het volgende interview is met Ilja van de Griend, docent aan Almasoma, transpersoonlijk Instituut.

Wat is Almasoma?

Almasoma is de gezamenlijke creatie van Mário Resende (Portugees) en Ilja van de Griend (Nederlands) die onafhankelijk van elkaar in 1998 het veld van regressietherapie begonnen te verkennen. Ze kenden beiden Hans ten Dam en ontmoetten elkaar indirect in 2004 (bedankt Hans!) en startten hun eerste training samen in 2005, waarbij Hans ten Dam een ​​grote bijdrage leverde. Nu, ongeveer 12 jaar later, geeft AlmaSoma een 2-jarige opleiding in regressietherapie die is geaccrediteerd door EARTh, en de mogelijkheid om een ​​4-jarige opleiding te volgen die deze 2-jarige regressietraining omvat, om een ​​transpersoonlijke psychotherapeut te worden die is geaccrediteerd door FEPPSI, de Portugese federatie van Psychotherapeuten, waarvan Almasoma een van de oprichters is.

Hoe begon PLT in Portugal?

De eerste betrouwbare training begon in 1993 met een Braziliaanse lerares, Maria Julia Peres, een spiritist en arts die regressietherapie leerde van Morris Netherton, haar eigen instituut en methode grondvestte in São Paulo, Brazilië. Ze kwam op uitnodiging van een psychiater, Mário Simões, professor aan de faculteit Geneeskunde van Lissabon en toendertijd de voorzitter van de Portugese transpersoonlijke vereniging Alubrat.

Hoe gaat het met PLT?

De de scholen die meer geaccepteerd willen worden door de regulieren vermijden de aanduiding PLT aangezien Portugal nog steeds een vrij conservatief, traditioneel land is. Onder de naam regressietherapie zijn er enkele betrouwbare instellingen die lesgeven. Een van hen is Almasoma, de andere is een nascholingscursus klinische hypnose van de medische faculteit, en een algemene cursus hypnose van de Portugese afdeling van het London College of Clinical Hypnosis. Daarnaast zijn er verschillende kleinere cursussen die regressie in een korter aantal uren leren, en met minder eisen.

Wat hindert PLT over het algemeen?

Het gebrek aan universitair onderzoek.

Wat bevordert PLT in het algemeen?

De resultaten die zijn behaald en de openheid van geest onder sommige groeperingen.

Wat zijn je verwachtingen?

Dat het onderzoek naar transpersoonlijke onderwerpen meer acceptatie zal brengen.

Waar hoop je op?

Dat regressietherapie wordt geïntegreerd in de reguliere klinische praktijk. Ongeveer de helft van onze huidige studenten zijn psychologen met andere psychotherapeutische benaderingen die een meer ruimdenkende benadering willen integreren in hun klinische praktijk, een ontwikkeling die we als zeer positief beschouwen.

Waar ben je bang voor?

Weinig op professioneel gebied. Zolang onze gezondheid goed blijft, gaan we door, evolueren, groeien we persoonlijk, als stel en professioneel. De echte uitdaging is om gezond te blijven wanneer het leven bevredigend vol is met familie en werk.

Hoe ben je hier persoonlijk mee begonnen?

De aantrekkingskracht van het alternatieve veld (Mário), een sterk gevoel van gestuurd worden: ‘het moest zo zijn’ (Ilja).

Hoe kunnen klanten en collega's contact met jullie opnemen?

Wij zijn te vinden op www.almasoma.pt

en op www.facebook.com/AlmaSomaInstitutoTranspessoal/

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *