Regressietherapie: Resultaten

Resultaten van regressietherapie zijn mentaal, emotioneel en lichamelijk.

Met regressietherapie ervaar je al snel verbetering van je klachten. Dat komt omdat regressietherapie op vele niveau's doorwerkt. 
Met transpersoonlijke regressietherapie bereiken we meerdere niveaus van menselijke ervaring: cognitief, emotioneel, lichamelijk, energetisch en spiritueel. Het effect van de therapie is dan ook wezenlijk transformerend. We werken naar catharsis (bevrijding), integratie (heelwording) en transformatie (wezenlijke verandering).

Transpersoonlijke regressietherapie levert vaak indrukwekkende resultaten op. Het komt regelmatig voor dat cliënten die niet geholpen konden worden met andere therapieën wél van hun klachten af komen door regressietherapie. Er kan bijvoorbeeld een ervaring met verdrinking uit een vorig leven ten grondslag liggen aan angst voor water in dit leven. Daar kom je niet bij uit als je je jeugd analyseert. En hoewel iemand dan baat kan hebben bij gedragstherapie, zal dit niet de opluchting geven die iemand krijgt die de oorspronkelijke angstervaring doorleeft, beseft dat die voorbij is en die voor eens en altijd loslaat. Dit gebeurt wel bij regressietherapie.

De resultaten van regressietherapie merk je op:

- mentaal gebied: je krijgt begrip en inzicht;

- emotioneel gebied: het levert innerlijke kalmte, zelfacceptatie en zelfvertrouwen op, herstel van inlevingsvermogen en positieve emoties (bijvoorbeeld kunnen genieten). Ook leer je je emoties beter te begrijpen en te hanteren of te uiten;

- lichamelijk gebied: herstel van energie en weerstandsvermogen, verminderen van overgevoeligheden en van lichamelijke klachten zonder medische verklaring.