Ontwikkeling Tasso opleidingen

De opleiding transpersoonlijke regressietherapie

De opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie van Tasso Instituut is opgericht door Hans ten Dam, internationaal bekend als therapeut, schrijver, opleider en organisator. In 1983 begon hij in Driebergen met de eerste, nog korte cursus van tien dagen.

Inmiddels is de opleiding uitgegroeid tot een driejarige opleiding 'Transpersoonlijke Regressietherapie', één van de meest grondige opleidingen op dit gebied ter wereld. De opleiding wordt gegeven Amersfoort. Er bestaat inmiddels een opleiding op vrijdagen én een opleiding op zaterdagen. Tegenwoordig kun je na twee jaar het erkende diploma Regressie- en reïncarnatietherapie behalen, en kun je daarna een Masterjaar volgen om Transpersoonlijk Regressietherapeut te worden.

Internationale, Engelstalige, opleiding

Deelname aan de Internationale opleiding kan een alternatief zijn. Deze Engelstalige modulaire, eenjarige, opleiding wordt eveneens in Amersfoort gegeven. Het derde jaar kan daarna alsnog gevolgd worden. Klik hier voor meer informatie.
Wij streven ernaar de meest grondige opleiding te geven, het best onderbouwd door kennis van zaken, met het meest gevarieerde pakket aan methoden. Met degelijk, inspirerend en transformerend onderwijs leiden wij studenten op tot vakmensen die ook degelijk, inspirerend en transformerend therapie bedrijven.

Erkenning

Onze opleiding is erkend door de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten (NVRT) en als enige in Nederland gecertificeerd door de International Board of Regression Therapy(IBRT). Zij is verder erkend door EARTh, de European Association of Regression Therapy.

Dat Tasso Instituut internationaal zeer gewaardeerd wordt, blijkt wel uit het feit dat onze docenten in het buitenland regelmatig gevraagd worden als gastdocenten. In India hebben twee instituten een licentie voor een opleiding die tot het Tasso-diploma leidt. Aan onze internationale opleiding doen studenten uit diverse landen binnen en buiten Europa mee. 

De driejarige opleiding tot Transpersoonlijke Regressietherapeut is sinds begin 2015 geaccrediteerd door de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV). Afgestudeerden kunnen lid worden bij deze beroepsvereniging.

Onderzoek en internationale uitwisselingen

Tasso Instituut draagt bij aan de wereldwijde ontwikkeling van het vak door publicaties, lezingen, opleidingen, onafhankelijke certificering, onafhankelijke beroepsverenigingen en deelname aan conferenties en congressen. Ook dragen we bij aan de ontwikkeling van het vak door het stimuleren van onderzoek en de publicatie van de resultaten daarvan.

In 2003 organiseerden wij in samenwerking met de International Association for Regression Research and Therapies (IARRT) in Nederland het eerste World Congress for Regression Therapists (WCRT). Het tweede wereldcongres heeft in maart 2006 in India plaatsgevonden en met de voorbereidingen van de congressen in 2008 in Brazilië en in 2011 in Turkije hebben wij meegeholpen. Tasso Instituut heeft het voortouw genomen voor de eerste Europese zomerschool (augustus 2006 in Frankfurt) waar wij geholpen hebben een Europese (inmiddels wereldwijde) beroepsvereniging op te richten (EARTh Association). De Summerschool is een jaarlijks terugkerend evenement waar therapeuten uit veel verschillende landen op af komen.