Over Tasso

Docenten & medewerkers

Hans ten Dam

Hans ten Dam is oprichter van het Tasso Instituut. Hij geeft met name in het laatste jaar les. Hij is de schrijver van Reïncarnatie: Denkbeelden en Ervaringen (vroeger Ring van Licht ), in het Engels gepubliceerd als Exploring Reincarnation, en van Catharsis en Integratie, in het Engels verschenen als Deep Healing. Hij heeft veel interviews en artikelen over deze onderwerpen gepubliceerd. Hans ten Dam studeerde psychologie en opvoedkunde aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een 40-jarige ervaring als managementconsultant. Hij is de grondlegger van de regressie- en reïncarnatietherapie in Nederland. In 1983 gaf hij de eerste, toen nog korte opleiding, in Nederland. Hij leidde veel therapeuten op in binnen- en buitenland. Veel van zijn voormalige studenten hebben inmiddels hun eigen opleidingen. Hij verzorgt regelmatig lessen, workshops en lezingen in landen over de hele wereld. Hij was medeoprichter en erelid van de Braziliaanse vereniging voor reïncarnatietherapie (ABEP-TVP). Hij is gecertificeerd door de International Board of Regression Therapy (IBRT), waar hij lid is van de Advisory Board. Hij was initiatiefnemer en organisator van de World Congresses for Regression and Past-Life Therapists (WCRT) en van de Earth Association for Regression Therapists (EARTh).Hij zit in de redactie van het International Journal of Regression Therapy (JRT).

Claudine Bonnet

Claudine Bonnet geeft les aan de opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie in Nederland en aan de internationale opleiding. Tevens is zij trainer bij Tasso Coaching. Na een korte studie Slavische Talen werkte zij jarenlang bij internationale bedrijven, vooral op commerciële afdelingen. Daarnaast heeft zij diverse bestuursfuncties bekleed bij maatschappelijke instellingen en organisaties. Na cursussen in kinesiologie, Reiki en energetische therapieën heeft zij haar thuis gevonden in de transpersoonlijke regressietherapie. In 2003 is zij afgestudeerd bij Tasso Instituut. Daarna heeft zij diverse nascholingen en Master Classes gevolgd, bij o.a. Morris Netherton, Trishia Caetano en Hans ten Dam, evenals de training ‘Deep Memory Process’ bij Roger Woolger. Zij integreert in haar werk coaching- en therapeutische technieken en heeft een praktijk voor coaching & therapie in Ermelo. Sinds augustus 2017 is zij directeur van Tasso Instituut.

Marion Boon

Marion Boon geeft les aan de opleiding Transpersoonlijke Regressietherapie. Ze oriënteerde zich op filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, werkte als internationaal secretaresse en had een praktijk als magnetiseur. Na de opleiding regressie- en reïncarnatietherapie bij Hans ten Dam volgde zij trainingen bij diverse specialisten in het vak, waaronder Morris Netherton, Roger Woolger, Michael Newton en Ken Wilber, alsook psychic healings en regeneratietechnieken via de Akademie Modernen Gesundheit in Berlijn.
Marion heeft een internationale praktijk (www.iparrt.nl) en geeft workshops in Spanje, Ierland, Dubai, India en de Verenigde Staten. Zij is vaste docent aan de Engelstalige internationale opleiding van Tasso. Marion legt zich toe op bijzondere toepassingen van technieken uit regressietherapie, de speciale Applicaties in de 'ART Workshops', die voor iedere Tasso-afgestudeerde beschikbaar zijn. Zij zet zich in voor internationale samenwerking tussen professionals, geeft lezingen voor het brede publiek en beginnende therapeuten kunnen bij haar stage lopen. Marion was mede-oprichter van de EARTh Association en het WCRT wereldcongres. Zij is lid van de EARTh College committee, was lid van de Program Committee van WCRT in Nederland, India en Turkije, en wederom voor 2017 in India. Marion is een van de geïnterviewden in de EARTh documentaire film “Why regression Therapy”.

Henriet Kornelis

Henriët Kornelis doet het opleidingssecretariaat en is mentor voor de studenten. Ze is in 2007 afgestudeerd. Na en tijdens de opleiding regressie- en reïncarnatietherapie bij Hans ten Dam volgde zij lessen bij Trisha Caetano, Pieter Wierenga, Roger Woolger en diverse andere na- en bijscholingen. Henriët werkte voorheen bij een groot diagnostisch centrum in Utrecht.

Janine Booij is docente lichaamsgerichte technieken. Daarnaast adviseert zij Tasso op het gebied van marketing en comunicatie. Janine haalde haar diploma Transpersoonlijke Regressietherapie bij Tasso in 2011. Haar praktijk CoreTouch is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast werkt Janine als zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver.

Paula Repi is in 2010 afgestudeerd als therapeut bij Tasso. Zij is docent, supervisor en huiswerkbegeleider en zij begeleidt de kennismakingsworkshops bij Tasso. Na de opleiding heeft zij verschillende interne en externe workshops en nascholingen gevolgd. In 2016 heeft zij de opleidingen Kindercoaching en Familieopstellingen afgerond. Paula heeft een eigen praktijk in Utrecht. Haar methode is een combinatie van therapie, coaching en opstellingen. Een paar keer per jaar organiseert zij naast haar praktijk de workshops (familie)opstellingen.

Jacqueline Klein

Jacqueline Klein is in 2013 afgestudeerd bij Tasso Instituut. Ze is docent, supervisor en huiswerkbegeleider. Naast Tasso heeft zij haptonomie gestudeerd bij Synergos in Amersfoort en is zij docent Personal Tuning Ademtherapie. Zij heeft een eigen praktijk voor Therapie en Coaching in Zwartsluis waar zij deze drie disciplines met veel plezier combineert. Ook geeft ze workshops en trainingen, en geeft ze schilderles aan volwassenen.

Ina Wulff is docente Life between Life regressie. Zij is tevens werkzaam als supervisor en huiswerkgroepbegeleider. Ze besloot na 14 jaar werk in het tuincentrum van haar man haar eigen koers te varen en volgde twee jaar de opleiding tot polyenergetisch therapeut. Door de lessen van Nicole van Leeuwen ontdekte zij regressietherapie en stapte over naar Tasso. Zij studeerde in 1999 af. Daarna deed zij nog de Inner Child-opleiding van Trisha Caetano en volgde verscheidene nascholingen, o.a. Life Between Lives bij Michael Newton. Zij heeft een eigen praktijk.