Tasso Instituut

Het Tasso Instituut is opgericht door Hans ten Dam. Hij heeft bijna veertig jaar ervaring als management consultant, coach en trainer en leidde vanaf 1983 therapeuten en trainers op, in binnen- en buitenland. Hans is auteur van toonaangevende boeken op het gebied van regressietherapie, zoals het uitgebreide studieboek Catharsis, Integratie en Transformatie en het vermaarde naslagwerk Reïncarnatie: Denkbeelden en Ervaringen. Hans ten Dam staat bekend als een van de pioniers en grondleggers van regressietherapie in Nederland.

Tasso staat bekend om haar directe en krachtige, maar toch subtiele aanpak en om voortdurende vernieuwing, zowel in regressietherapie als in Counseling en Coaching. Wij bieden ook lichaamsgerichte technieken, zoals ‘ontshocken’ na een ongeval of na operaties. Specifiek op het lijf gericht, is de ‘Deep Tissue Memory’ aanpak.

Wij zien dat anderen onze werkwijzen waarderen door ze eveneens aan te bieden – en dat zien wij als een compliment.

Docenten van Tasso zijn actief in Nederland – en over de hele wereld. Zij brengen hun eigen inzichten en ervaringen in, en verrijken Tasso daarmee. Geestdriftig in de lessen, veelzijdig in het vak, en alle verworven kennis delend. Maar het centrum van al dat werk ligt in Amersfoort. Hier worden de nieuwe ontwikkelingen geboren.

Tasso Internationaal
Tasso biedt naast de Nederlandse beroepsopleiding, ook Engelstalige opleiding. Afgestudeerden van deze opleiding hebben het vak verder over de wereld verspreid, waardoor er nu ook in het buitenland onder licentie van Tasso opleidingen te volgen zijn. Momenteel lopen er zeven Tasso-opleidingen in verschillende steden in India, verder in Hongkong, Singapore, Dubai en Nairobi. Dichter bij huis, in Europa, lopen er Tasso-opleidingen in België, Duitsland en Bulgarije.

EARTh
Tasso initieerde de driejaarlijkse wereldcongressen voor regressietherapeuten. De eerste was in 2003 in Nederland. De volgende waren in India, Brazilië, Turkije, Portugal en wederom India. Meer informatie over internationale congressen is te vinden op www.regressioncongress.org.

Tasso stond ook aan de wieg van EARTh, de Earth Association for Regression Therapy. Meer informatie over EARTh is te vinden op www.earth-association.org.

Docenten & medewerkers

Geschiedenis

Blijf op de hoogte van nieuws en evenementen