Toelating tot de opleiding

Tijdens de informatie- en kennismakingsdagen krijgen mogelijke studenten een indruk van de werkwijze en krijgen docenten een indruk van de mogelijke studenten. We laten alleen mensen toe op de opleiding waarvan we verwachten dat ze geschikt zijn voor het vak. Na het volgen van de eerste module krijg je van Tasso Instituut een studieadvies. Soms blijkt het bijvoorbeeld nodig om eerst nog individuele therapie te volgen.

De opleiding staat qua leerstof op HBO-niveau. Belangrijker nog vinden wij levenservaring, ruimdenkendheid, invoelingsvermogen en vooral emotionele stabiliteit. Mensen met voldoende aanleg en ervaring, maar onvoldoende scholing hebben soms aanvullende studie nodig in de toegepaste psychologie. Een zekere beheersing van het Engels is nodig omdat sommige leerboeken in het Engels zijn en een enkele les in het Engels wordt gegeven.

De opleiding benadrukt een professionele instelling, waarin eigen verantwoordelijkheid en eigen werkzaamheid van de cliënt centraal staan.

Toelatingscriteria

Welkom

1. Een HAVO, een VWO of een MBO-diploma.
2. Een volledig Ingevuld aanmeldingsformulier
4. Een intakegesprek met een van de directieleden.
5. Wie bij aanvang van de cursus in therapie is, wordt niet toegelaten. Het schept verwarring bij oefensessies, demosessies en de leertherapie.
6. Eerste betaling cursusgeld ontvangen vóór de eerste les.
7. De ondertekende en ingeleverde gedragscode voor studenten

Winkelwagen
Scroll naar boven